Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer steekpartij Joodse horecazaak werd in rug gestoken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 mei 2016, 22.53 uur · Foto: Martin Damen

De vrouw die maandagavond in een koosjer grand café in Buitenveldert met een mes werd aangevallen, is niet in haar arm, maar in haar rug gestoken. Daarbij werd haar long doorboord.

Dat schrijft het slachtoffer zelf op Facebook, meldt De Telegraaf. De vrouw schrijft dat ze zag dat de aanvaller haar vriendin probeerde te steken. Dat mislukte, maar ze werd zelf wel geraakt. Ze zegt de aanvaller niet te kennen.

'Gezien de omstandigheden gaat het goed met me, maar ik heb wel veel pijn. Ik weet nog steeds niet wat er gebeurd is en waarom hij een koosjer restaurant en mij als slachtoffer uitkoos', zo schrijft ze.

Lees ook: Man steekt vrouw neer in horecazaak Buitenveldert

De politie liet gisteren weten geen aanwijzingen te hebben voor antisemitisme. De dader is een verwarde man. Hij zou zich er niet van bewust zijn geweest dat hij zich in een Joodse horecazaak bevond, aldus de politie. Binnen de Joodse gemeenschap ontstond onrust omdat er werd vermoed dat de vrouw is neergestoken omdat ze Joods zou zijn.

Volgens getuigen zou de man voor het steekincident een mes hebben gekocht bij een supermarkt in de buurt. Vervolgens zou de man bij de horecazaak naar binnen zijn gegaan en op de vrouw zijn afgelopen die aan een tafeltje zat te eten. De dader zou een man van Braziliaanse afkomst zijn met psychische problemen.