Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van der Laan in serie Metje Blaak; 'Erg leuk om te doen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 mei 2016, 19.40 uur

'Ik had gewild dat mijn ouders deze stap op het acteurspad hadden kunnen zien'. Dit zijn niet de woorden van een bekend acteur of actrice maar van burgemeester Van der Laan. Hij kreeg donderdag bezoek van regisseur Metje Blaak en deed in het kader van haar soap álles wat er van hem gevraagd werd.

'Wie kan er nee zeggen tegen Metje Blaak', verklaart de burgemeester waarom hij meedoet. Fotograaf, regisseur, schrijfster en natuurlijk voormalig prostituee. Ze bracht vanmiddag een bezoek aan het stadhuis om haar nieuwe soap op te nemen. De pijp wordt la pipe. We zullen de verhaallijn van de soap verder niet verklappen. Maar Metje had de regie strak in handen, was wel duidelijk. Ze geeft continu aanwijzingen aan de acteurs en ook Van der Laan. 'Soms willen ze uit de band springen. Maar dat laat ik dus niet toe!'. Duidelijke taal van Metje.

En deze aflevering belooft wat, volgens Metje: 'Dit is de twaalfde aflevering en dit wordt echt knallen. Vooral met de burgemeester er in. Helemaal te gek, echt waar!' De instructies tegen de burgemeester zijn in ieder geval duidelijk: 'Je gaat op de trap staan en ik ga je filmen. Dan zeg je: "Stelletje ongeregeld. Jullie hebben niet eens aangevraagd om hier te zijn!"'. 

'Ik vind het wel heel erg leuk om te doen. En ik merk wel dat ik even over een hobbeltje heen moet, want je moet dingen zeggen waar je het eigenlijk niet mee eens bent. Dus dat maakt het wel leuk', zegt Van der Laan.