Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse Feyenoordfan gebeten door Rotterdamse politiehond: 'Onderarm compleet verwoest'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 mei 2016, 18.22 uur

Een 32-jarige Feyenoordfan uit Amsterdam heeft een schadeclaim ingediend tegen de Rotterdamse politie omdat hij gebeten is door een politiehond tijdens het feest van het winnen van de KNVB-beker. Volgens de man zijn zijn onderarm en pols 'compleet verwoest'. De politie herkent zich totaal niet in de voorstelling van zaken.

De Amsterdamse Feyenoordfan was tijdens het feest op 25 april in een café aan de Rotterdamse Kruiskade. Hij raakte betrokken bij de ruzie tussen een man en een vrouw, waarbij over en weer klappen vielen. Naar eigen zeggen nam hij het op voor de vrouw. 

Lees ook: Dronken Amsterdammer te grazen genomen door Rotterdamse politiehond

'Alle perken te buiten'
Hij zou agenten hebben gevraagd om op te treden, maar die zouden volgens hem geweigerd hebben om in te grijpen. Volgens de man zouden de agenten zich juist op hem hebben gericht, en een politiehond op hem hebben losgelaten. Die heeft de man eerst flink in zijn been hebben gebeten, en daarna nog zijn onderarm.

Op foto's is te zien dat de arm van de man flink is toegetakeld. Hij heeft drie operaties moeten ondergaan en heeft tien dagen in het Erasmusziekenhuis gelegen. 'Ik weet heus wel dat ik zelf ook niet altijd een lieve jongen ben, maar ik heb als portier aan de deur gestaan op het Rembrandtplein, en ik weet dus hoe je je gedragen moet met lastige klanten. Wat die agenten gedaan hebben, dat gaat alle perken te buiten,' laat de man weten via zijn letselschade-bureau JBL&G.

Foto's van de verwondingen zijn hier te zien (waarschuwing: de foto's zijn schokkend)

Politie: '180 graden anders'
De Rotterdamse politie herkent zich totaal niet in de voorstelling van zaken van de man en het letselschade-bureau. 'Zijn acties op straat, in de cel en in het ziekenhuis zijn 180 graden anders dan dat het bureau deze voorstelt. Een eventueel schrijven zien we tegemoet', aldus een politiewoordvoerder. 

Letselschadezaak
De man dient dient een strafklacht in tegen de politie, en is bovendien een letselschadezaak begonnen. Hij zegt erg getraumatiseerd te zijn na het voorval. 'Ik heb zelf ook twee hondjes thuislopen, maar als die nu een beetje beginnen te grommen, ga ik al in een hoekje staan. Absurd toch? Ik begin zelfs al serieus over wegdoen te denken.'