Ook geen beker voor Ajax Vrouwen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 mei 2016, 10.19 uur · Foto: AT5

Na de gemiste landstitel grijpen de Ajax Vrouwen ook naast de KNVB Beker. Zaterdag werd er in de finale met 1-0 van ADO Den Haag verloren.

In het Kyocera Stadion in Den Haag was de verslagenheid groot na het verlies. De 1-0 werd in de eerste helft vlak voor rust door Lineth Beerensteyn gemaakt. Die stand zou de rest van de wedstrijd blijven staan op het scorebord. 'De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg', zegt trainer Ed Engelkes op Ajax.nl. 'Iedereen stopt er zo ongelofelijk veel energie in. Als je het dan niet haalt, is dat heel erg zuur. Voor iedereen: speelsters, staf, supporters.'

De trainer voerde verschillende wijzigingen door voor de finale. Loïs Oudemast, Tessel Middag en Marlous werden uit de basis gehaald en vervangen door Inessa Kaagman, Kelly Zeeman en Mandy Versteegt. Het leek in de eerste helft of de Ajax Vrouwen naar zich toe wisten te trekken. Maar toch wist ADO te scoren na een goede aanval van Beerensteyn. Ze schoot van dichtbij binnen.

In de tweede helft bleef Ajax sterk. Na een uur voetballen was Zeeman dichtbij de gelijkmaker, maar ze kwam niet tot een goed schot. 'Voor een club als Ajax is dat zeker een verloren seizoen. Maar we moeten door. Zo simpel is het. We zijn een week vrij en daarna pakken we de draad heel rustig weer op', zegt Engelkes.