Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Amsterdam nog geen Londen of Parijs, maar het gaat wel die kant op'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 13.14 uur · Foto: Inbo architecten

Amsterdam krijgt de komende jaren nog veel meer onbetaalbare appartementen, zoals het luxueuze penthouse bovenin Pontsteiger en de appartementen aan de Dam. Die voorspelling doet makelaar Leslie de Ruiter.

De Ruiter is makelaar bij Christie's International Real Estate. Dat kantoor is momenteel druk met de ontwikkeling van veertien woningen naast De Bijenkorf, variërend in prijs van 1,1 miljoen tot 25 miljoen euro.

Lees ook: Woningen tot 25 miljoen te koop op De Dam

Zulke 'spraakmakende projecten' zullen we de komende jaren wel vaker zien, zegt De Ruiter in Het Parool. Daarbij gaat het niet alleen om de grootte of de prijs, schrijft de krant, maar ook om 'bijzondere architectuur, zwembaden, privé­liften, hotelservice' en mogelijk zelfs een helikopterplatform.

Lef aangewakkerd
De Ruiter merkt op dat het lef in de stad al is aangewakkerd. Zo krijgt de kopie van het Flat Iron Building in het nieuwe Amstelkwartier een privézwembad op het dak, exclusief voor de bewoner van de bovenste verdieping. En ook het duurste appartement van project 900Mahler op de Zuidas komt met zo'n privézwembad.

'Zes jaar geleden had iedereen je een fantast genoemd als je had gezegd dat er dit soort appartementen in Amsterdam zouden komen, maar nu gaat het hard', zegt De Ruiter. 'We zijn nog geen Londen of Parijs, maar het gaat wel die kant op'.

Lees ook: Kopie Flatiron Building toch niet eerste penthouse met zwembad

'Niemand heeft zo'n appartement echt nodig', geeft De Ruiter toe. 'Het zijn luxe producten. En die verkopen makkelijker als we echt iets extra's kunnen bieden'.

Begin dit jaar werd bekend dat horecaondernemer Won Yip 16 miljoen euro had neergelegd voor een penthouse in de nog te bouwen Pontsteiger. Yip krijgt voor die prijs een appartement van 1440 vierkante meter, acht parkeerplaatsen en twee ligplaatsen voor een boot.

Lees ook: Duurste penthouse van Nederland verkocht aan Dam-ondernemer