Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte opgepakt in onthoofdingszaak Nabil Amzieb

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 mei 2016, 00.07 uur

Er zit in Marokko al bijna twee maanden een man vast omdat hij wordt verdacht van de moord en onthoofding van Nabiel Amzieb.

Dat melden Vlinderscrime en Het Parool vanavond. De verdachte is Omar A., hij is door de Marokkaanse politie opgepakt nadat de familie van Amzieb aangifte tegen hem deed. De advocaat van Omar A. bevestigt het nieuws aan Het Parool en laat weten dat de arrestatie onterecht is. 

Volgens hem is Omar A. voor de Nederlandse autoriteiten geen verdachte. 'Het verbaast me heel erg dat Omar nog steeds in de cel zit, juist omdat de Nederlandse autoriteiten zowel informeel als formeel aan de Marokkaanse overheid hebben laten weten dat hij hier formeel juist géén verdachte is in deze zaak.'

Lees ook: Getuigen vonden hoofd op straat: 'We hebben er maar even wat voor gezet'

Wel is de mogelijke betrokkenheid van A. in de onthoofdingszaak voor de Nederlandse autoriteiten 'een van de vele scenario's die wordt onderzocht'. Omar A. is overigens de broer van Adil A., die tot levenslang is veroordeeld voor de geruchtmakende schietpartij in de Staatsliedenbuurt. 

Het onthoofde lichaam van Amzieb werd in maart aangetroffen in een uitgebrande auto in Zuidoost. Een dag later vonden voorbijgangers zijn hoofd op straat voor sisha lounge Fayrouz aan de Amstelveenseweg.