Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drukte in de treinen door uitgelopen werkzaamheden aan het spoor

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 mei 2016, 08.57 uur · Foto: ProRail

Mensen die vanochtend de trein willen nemen naar Utrecht moeten rekening houden met volle coupés en vertragingen. Door uitgelopen werkzaamheden rijden er minder treinen van Amsterdam CS naar Utrecht.

Tussen Utrecht CS en Houten wordt er sinds donderdagavond intensief aan het spoor gewerkt. Die werkzaamheden hadden tot gisteravond moeten duren, maar lopen dus uit. ProRail werkt aan perrons, het spoor, de bovenleiding en het beveiligingssysteem. Het gaat om omvangrijke werkzaamheden op elf locaties aan beide kanten van Utrecht Centraal.

Maar ook op het traject Schiphol - Utrecht CS rijden minder treinen door uitgelopen werkzaamheden. ProRail meldt via Twitter dat reizigers Utrecht CS voorlopig het beste kunnen mijden. Wanneer de problemen voorbij zijn, is nog niet duidelijk.

Veel minder treinverkeer rond Utrecht Centraal. Plan daarom voor vertrek je reis: https://t.co/KJ0u3oouz0 pic.twitter.com/7obaAgTX87

— ProRail (@ProRail) May 30, 2016

Conducteur in trein op A'dam CS: 'Utrecht Centraal op dit moment NIET te bereiken, ook niet via Hilversum'. Good luck daar mensen.

— Robin van Hijfte (@robinvanhijfte) May 30, 2016