Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Verkrachter bejaarde vrouw (75) sloeg vaker toe'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 mei 2016, 22.08 uur

De man die vorig jaar zomer op het Helmersplantsoen een 75-jarige vrouw verkrachtte en beroofde van haar sieraden, heeft volgens het Openbaar Ministerie vaker toegeslagen.

De 28-jarige G. wordt ook verdacht van een verkrachting in het najaar van 2013 en een aanranding in augustus vorig jaar. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan AT5.

De aanranding, eind augustus vorig jaar, ging volgens het Openbaar Ministerie gepaard met afpersing. De verdachte zou zijn slachtoffer hebben verteld dat hij 'terug zou komen' en dat hij 'nog niet klaar met haar was'.

Lees ook: Buurt geschrokken na verkrachting 75-jarige vrouw: 'Walgelijk'

Volgens justitie nam de 28-jarige verdachte de mobiele telefoon van het slachtoffer mee en wat kleingeld. Opvallend is dat het incident gebeurde op een steenworp afstand van de plek waar de 75-jarige vrouw werd verkracht.

Die verkrachting kreeg landelijke aandacht, onder meer in verschillende opsporingsprogramma's. De hoofdofficier van justitie loofde een beloning uit van 8500 euro voor de gouden tip.

Vrouw van 61
De 28-jarige verdachte wordt ook verdacht van een verkrachting in september 2013. Volgens het Openbaar Ministerie ging het toen om een vrouw van 61 jaar. Aanstaande vrijdag moet de verdachte voor de rechter verschijnen.