Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoner na plofkraak: 'Het was zo'n knal dat je dacht, de hele flat duvelt in mekaar'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 juni 2016, 17.52 uur

Het was flink schrikken voor de buurtbewoners van het Belgiëplein, toen er vanochtend een plofkraak gepleegd werd op een geldautomaat op het plein. 'Ik dacht dat het misschien wel een bom was', vertelt één van de omwonenden.

Een man die in de flat aan het plein woont, schrok wakker van de explosie: 'Een knal die z'n weerga niet kent. Het was een explosie dat je dacht, de hele flat duvelt in mekaar. Dus we zijn ons bed uitgerold en op het balkon gaan staan en toen zagen we wat er gebeurde, echt een ravage.' Een ravage was het zeker. Brokstukken werden het hele plein over geblazen en de naastgelegen Albert Heijn raakte zwaar beschadigd. 

'Ik dacht een bom op Schiphol'
Ook een andere bewoner vertelt hoe hard de knal was: 'Ik hoorde een explosie en ik doe het raam open van mijn kamer en ik denk wat is dat. Ik dacht dat het een bom was, misschien op Schiphol.  We wonen zo dichtbij Schiphol en deze dagen zijn we toch wel bang door alles dat we horen'.

'Het is hartstikke bizar en niet goed. Wij houden hier niet van, het is een rustige buurt', besluit één van de bewoners.

Lees ook: Buurt opgeschrikt door enorme knal bij plofkraak in Nieuw-West