Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Peter Bosz biecht guilty pleasure op: 'Ik eet alleen maar vanille-ijs'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 juni 2016, 15.28 uur · Foto: YouTube/BeautyNezz

De kersverse Ajax-trainer Peter Bosz heeft in een eerste diepte-interview aangegeven dat hij alleen maar vanille-ijs eet. En hij doet dat dan vooral Curaçao, zijn favoriete vakantieland. Hij gaf het exclusieve interview aan zijn nichtje, die een beautyvlog bijhoudt.

Als het even kan is Bosz twee keer per jaar met zijn familie op het eiland te vinden. 'We hebben het daar zó gezellig altijd', zegt Bosz. 'Op het moment dat ik daar het vliegtuig uitstap heb ik meteen het vakantiegevoel. Dan is het korte broek, slippertjes aan en dan hebben we het helemaal naar onze zin daar.' En zijn favoriete ijsje daar is vanille-ijs, geeft de trainer toe. 'Als ik heel eerlijk ben eet ik alleen maar vanille-ijs. Gelijk vanaf het strand, eventjes slippertjes aan, pad oversteken, en dan hebben we daar een heerlijk ijsje', zegt hij in het vraaggesprek.

'Droom die uitkomt'
Voor de ijsliefhebber is trainer van Ajax worden een droom die uitkomt. 'Als ik iets doe wil ik altijd de beste zijn. Ik heb gevoetbald, maar ik voelde dat ik nooit écht goed was. Toen ik trainer werd was mijn droom te laten zien dat ik wel bij de besten zou horen.' Zijn droom was om vervolgens een van de grote clubs te trainen. 'En die droom gaat nu uitkomen', meent Bosz tegen een roze achtergrond.

Messi
Op de vraag wie Bosz dan de beste voetballer van dit moment vind, is hij duidelijk: Messi. 'Er zijn andere voetballers die harder werken dan hem. Maar wat hij met een bal doet, en zo bepalend, iedere wedstrijd weer. En al z'n tegenstanders zijn er op gefocust dat hij uitgeschakeld moet worden. En toch laat hij iedere wedstrijd weer zien, dat is wel heel bijzonder.'

Op 27 juni maakt de kersverse trainer kennis met zijn nieuwe ploeg. Woensdag 29 juni is de eerste echte training. BeautyNezz is een populaire YouTuber met bijna 400.000 abonnees