Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ongeloof bij omwonenden Sloterplas: 'Echt heel verdrietig'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 juni 2016, 21.15 uur

Omwonenden en bezoekers van de Sloterplas zijn heel erg geschrokken van de vondst van het dode jongetje woensdagavond. 'Afschuwelijk. Ontzettend. Er gaat van alles door je heen', aldus een buurtbewoonster.

'Is het iemand in paniek die nu ergens zonder hulp rondloopt? Het heeft een diepe impact op de buurt, iedereen vind het echt afschuwelijk. Hoe kom je tot zoiets? In wat voor eenzaamheid moet je leven dat je tot zoiets in staat bent. En dat je niet in staat bent hulp in te schakelen. En waarom ligt het hier? Wilde ze misschien dat het gevonden werd? Anders werd het misschien wel ergens anders verstopt. Heel verdrietig'.

De baby werd woensdagavond gevonden door een voorbijganger. Het jongetje had een rompertje aan en werd gevonden in een tas.

Lees ook: Overleden baby blijkt pasgeboren jongetje

De vondst van het kindje doet denken aan de baby eind 2014 werd gevonden in een afvalcontainer in Geuzenveld-Slotermeer. 'Ik moet denken aan het kindje in Geuzenveld-Slotermeer. Het is heel verdrietig. Het is luguber en niet van deze tijd.' Voorbijgangers vragen zich af wat er gebeurt kan zijn: 'Ik kan het niet meteen veroordelen want je weet niet wat er aan de hand is. Maar voor het kindje is het verschrikkelijk.'

Lees ook: Overleden baby gevonden in bosjes bij Sloterplas

Lees ook: Politie bezig met vervolgonderzoek bij vindplaats overleden baby