Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bruid breekt been bij vrijgezellenfeest in stad, agent Ron regelt rolstoel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 juni 2016, 11.44 uur · Foto: Politie Centrum Burgwallen

Je kent ze wel, van die lallende Engelsen die vrolijk hun vrijgezellenfeest in de stad komen vieren. Maar voor een Britse bruid in spe liep het afgelopen week toch anders, ze brak haar been. Gelukkig was daar een reddende engel: agent Ron.

Nadat de bruid vrijdagmorgen haar been brak, leek het hele feestweekend in duigen te vallen. De dames klopten daarop aan bij de politie. 'Onze baliecoördinator Ron heeft zijn uiterste best gedaan en gebeld met diverse zorginstellingen maar helaas zonder succes', schrijft de politie op Facebook.

575 euro borg betalen
Uiteindelijk werd er een rolstoel gevonden bij een zorgwinkel van Cordaan. Daar moest alleen wel 575 euro borg voor betaald worden. De dames zelf kwamen tot 300 euro en de rest werd voorgeschoten door agent Ron. 'Hij had er wel vertrouwen in aangezien één van de dames de dochter van een Engelse collega was', aldus de politie.

Agent Ron is samen met de vrouwen de rolstoel gaan ophalen. Na een heel leuk weekend kwamen ze zondag de stoel netje afgeven op het bureau. 'Uiteraard kunnen we dit soort service niet altijd garanderen, maar in uitzonderlijke gevallen...'