Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Paus verovert hart Kermiskoning Frans Stuy: 'Hij heeft zoveel charisma'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 juni 2016, 19.03 uur

Kermiskoning Frans Stuy is weer terug van zijn tripje Vaticaanstad. En de paus heeft zijn hart veroverd. Kermismensen uit heel Europa werden door Paus Franciscus op audiëntie gevraagd.

Lees ook: Frans Stuy op audiëntie bij paus: 'Ik ben op m'n veertiende gestopt met bidden'

Het was een ontmoeting die Stuy lang zal bijblijven. 'We zaten vooraan. Op de vierde rij. Dan moet je heel lang wachten. Hij kwam een halfuur te laat. En toen kwam hij op. Het leek wel Michael Jackson. Het was ongelofelijk. Mensen huilden. Italianen en Spanjaarden zijn helemaal gek op die Paus. Ik moet eerlijk zeggen: hij heeft ook mijn hart veroverd na die middag. Ik geloof niet zoveel meer. Maar ik ben nu toch wel aan het twijfelen', zegt Stuy.

Lees ook: Collega's begroeten Frans Stuy met handkus na bezoek paus

En de ontmoeting met de Paus gaat een staartje krijgen. 'Ik ga je een mooi nieuwtje vertellen: ik mag in oktober terug met Rob Oudkerk om mijn verhaal goed te vertellen. Hij vond dat interessant', vertelt de kermiskoning. Wel was er volgens hem één minpuntje: 'Alles was in het Italiaans. Ik kon er niks van begrijpen. Maar omdat die man zoveel charisma heeft, kijk je daar doorheen.'