Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Voetbalshow vanuit een kelder op het Kadijksplein: 'Biertje, baco en niet zomaar van alles roepen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 juni 2016, 19.03 uur

Een voetbalprogramma dat aanvoelt alsof je met een groep vrienden in de kroeg zit. Dat is, heel kort gezegd, het idee achter de online voetbaltalkshow EK Daily.

En dat idee werkt. Dagelijks weten zo'n 15.000 kijkers de livestream te vinden. Oud-Ajacied Andy van der Meyde, één van de vaste gasten van het programma, is vooral erg te spreken over de losse sfeer van de show die aan het Kadijksplein wordt opgenomen. 

'Ik kwam hier de eerste keer aan met een blouse in de auto, ik denk, ik moet er netjes bij zitten. Maar toen zag ik die jongens hier zitten in hun t-shirts. Heerlijk man! Lekker ouderwets over voetbal praten!' Aldus de oud-aanvaller van Ajax. 'We zitten hier gewoon lekker op een bankje. Baco'tje er bij, of een biertje.'

'Niet zomaar dingen roepen'
'Het is gewoon heel relaxed, maar we nemen onze kijkers wel serieus', stelt presentator Neal Petersen. 'Het is gewoon lekker over voetbal praten, maar niet zomaar dingen roepen. Dat is wel wat er vaak gebeurd op tv. Er wordt van alles geroepen, maar onderbouw het eens!'

'Als ik ergens ga zitten waar ik geen flikker aan vind, kom ik niet terug', vult Van der Meyde nog aan. 'Maar hier is het gezellig en ze betalen natuurlijk goed!' Lacht hij.