Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meer politie naar Banne Buiksloot vanwege jeugdbende met 44 leden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juni 2016, 12.02 uur

De politie zet meer agenten in om de jeugdbende in Banne Buiksloot aan te pakken.

Dat vertelt hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg vanavond in het AT5-programma Het Verhoor. Volgens de politie bestaat de groep uit 44 jongeren. 'Zij waren afgelopen jaren vooral actief in de woninginbraken. Daar zijn we toen fors met een team mee bezig geweest. We hebben toen aanhoudingen gedaan.'

Lees ook: Banne Buiksloot geterroriseerd door hangjongeren: 'Mensen durven 's nachts niet meer de straat op'

Volgens Aalbersberg zijn de woninginbraken door de inzet van de politie in Noord met 40 procent afgenomen. De groep houdt zich nu vooral bezig met intimidatie en vernielingen. 'Het is geen gewone zaak', zegt de hoofdcommissaris. De groep zou bestaan uit jongeren tussen de 15 en begin 20.

De politie heeft sinds kort een team van 20 mensen op de zaak gezet. 'We hebben in team Noord een extra team vrijgemaakt van 10 man en deze ook aangevuld met een flexteam vanuit het Centrum. We leggen ons er niet zomaar bij neer', aldus Aalbersberg. Hij benadrukt de samenwerking tussen de politie, de gemeente en onder meer de straatcoaches. 

Lees ook: Bewoners Banne voelen zich niet meer veilig: 'Ik ben in mijn tuin overvallen'

Omdat de jongeren veel misdrijven in groepsverband plegen is het moeilijk om individuen aan te houden, zegt Aalbersberg. 'We moeten feiten hebben voordat we ze kunnen aanhouden.' Hij adviseert bewoners die bang zijn voor represailles anoniem melding te maken bij Meld Misdaad Anoniem. 

De hele aflevering van Het Verhoor is hier terug te zien.