Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrouw uit woning gezet na jarenlange burenruzie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juni 2016, 11.29 uur

De rechter lijkt een opvallend einde te hebben gemaakt aan een hoogopgelopen burenruzie in de Haarlemmerbuurt. Eén van de twee buren wordt na een vonnis van de rechter uit haar woning geplaatst.

De twee buren aan de Coffijboomstraat kunnen elkaar niet luchten of zien, schrijft De Telegraaf. Woningcorporatie Ymere heeft een flink dossier met klachten en aangiftes over aanhoudende geluidsoverlast, intimidatie en antisemitische uitlatingen. Vorig jaar zette de buurman zelfs een oproep op Facebook om zijn Joodse buurvrouw en haar huisvriend te laten vermoorden. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedde op televisie aandacht aan het conflict.

Lees ook: 'Man vraagt op Facebook om buren te laten vermoorden'

De rechtbank stelde woningcorporatie Ymere onlangs in het gelijk om juist de buurvrouw te ontruimen. Ymere kwam tot die beslissing enerzijds omdat ze eerder een huurachterstand van bijna tweeduizend euro had en tevens een deel van haar appartement zou hebben onderverhuurd. Ook zou ze geluidsoverlast veroorzaken met nachtelijke klassieke muziek. De buurvrouw stelt dat er sprake is van een onjuiste voorstelling van zaken.

Ymere besloot na het vonnis om de woning per 7 juli te ontruimen. De bewoonster noemt het besluit 'inhumaan', omdat ze ernstig ziek is. De woningcorporatie zegt daar geen boodschap aan te hebben en stelt dat haar gezondheidssituatie al langere tijd slecht is. 'Het is een hele vervelende situatie, maar wij hebben alles gedaan wat in ons vermogen lag om tot een oplossing te komen. We hebben een bemiddelaar ingeschakeld en beide buren is in het verleden andere woonruimte aangeboden, maar beiden hebben dat geweigerd.'

Corporatie #Ymere zet in A'dam Gabriela Hirschberg die op internet antisemitisch werd belaagd door buurman uit woning. Omgekeerde wereld!!

— Peter R. de Vries (@PeterRdeV) June 24, 2016