Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ravage op terras in Oost na verkeersongeval

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juni 2016, 19.34 uur

Op het Javaplein in Oost zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen bij een terras. Volgens de politie is één van de bestuurders onwel geworden. Eén van de auto's reed tegen bankjes aan op het terras van Het Badhuis, wat een grote ravage gaf.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. De persoon die onwel werd, werd ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken. Tram 14 werd omgeleid ter hoogte van halte Molukkenstraat. Zo had de politie alle ruimte om de puinhoop op te ruimen.

Getuige
De bedrijfsleider van Het Badhuis, Joost, zag het allemaal gebeuren. Volgens hem was het angstig om te zien. 'Er kwam een auto met veel te hoge snelheid op de Javastraat aanrijden. Die knalde op een andere auto op de Molukkenstraat en die reed zo het terras op. Daar zat een handjevol mensen, die net op tijd weg konden springen.'

Volgens de getuige is het een geluk dat het niet volop zomerweer is. 'Op een zonnige zomerse dag zit het vol. Dat is het geluk geweest. Het was doodeng om te zien, want je ziet opeens een auto met hoge snelheid het terras oprijden', zegt de man.

Tram 14 rijdt langzaam weer volgens dienstregeling. Houd rekening met vertraging.

— GVB actuele reisinfo (@GVB_actueel) June 24, 2016