Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

VIDEO: Coldplay staat in Arena stil bij Brexit: 'Wij wilden dit niet'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juni 2016, 12.37 uur

De Britse band Coldplay gaf gisteravond hun tweede concert in de Arena. Zanger Chris Martin stond stil bij het besluit van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten.

'Goedenavond mijn vrienden. Ik zou eerlijk zijn met jullie: het is een trieste dag voor ons. Wij wilden dit niet voor ons land. We moeten nu een geweldige tijd hebben. We moeten onderdeel zijn van dezelfde familie. We zijn zo blij om in Amsterdam te zijn, in Nederland, in Europa in de wereld. Dat is de waarheid', zo opende Chris Martin het concert.

Lees ook: Lopen over de snelweg naar Coldplay: 'Mijn vrouw zet de auto weg'

Kort voordat de band het podium betrad van de Arena werden er op schermen filmpjes van fans getoond. Bij het verschijnen van de Britse vlag en fans werd er door de aanwezigen in de Arena flink 'boe' geroepen.

Halverwege het optreden stond de band nogmaals stil bij de Brexit, ze speelde voor het eerst sinds 2012 het nummer 'Amsterdam'. De twee concerten van Coldplay trokken ruim 120.000 mensen. De toeloop van de fans zorgde voor enorme files op de wegen rondom de Arena.

Lees ook: Coldplayfans lopen over snelwegen naar Arena vanwege files

Wat een statement vandaag: Coldplay: 'sad about my country, happy to be in Amsterdam, happy to be in europe!' #coldplayAmsterdam #brexit

— Joost Schelling (@Joost1978) June 24, 2016