Start van hoofdcontent
nl

Gerard Joling op Glory: 'Er komt nog wel een kleine worsteling vanavond'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 juni 2016, 18.04 uur

In de RAI werd gisteravond de 31e editie van kickboksgala Glory gehouden. In december werd voor het eerst sinds lange tijd weer zo'n gala gehouden in de stad.

De gemeente heeft dat jarenlang verboden omdat het een netwerkbijeenkomst voor de georganiseerde misdaad zou zijn. De regels zijn daarom aangescherpt. Zo zijn er geen vip tafels meer en wordt er geen alcohol geschonken. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Lees ook: [Video] Badr Hari belaagd door gillende vrouw op Glory

Kickbokser Rico Verhoeven was er die avond in een andere rol. 'We gaan weer knallen, het wordt weer vuurwerk. Ik ben vanavond commentator. Dus even wat anders, maar wel leuk', zegt hij. Ook acteur Waldemar Torenstra was ook van de partij. 'Ik ben niet zo heel vaak live gaan kijken. Maar de keren dat ik er ben is er altijd wel een moment in die avond dat je opeens opspringt en in jezelf om bloed hoort roepen.'

Lees ook: Badr Hari: 'Ik vind Amsterdam altijd gezellig'

Gerard Joling daarentegen, snapt er niet zo veel van. 'Ik kan nooit begrijpen dat mensen zich zo in elkaar laten rammen. Maar ik moet zeggen dat ik de sfeer enorm vind', zegt de zanger. Met wie hij zelf wel eens zou willen worstelen, wist hij nog niet. 'Maar als ik ze zo rond heb zien lopen, dan komt er zeker nog een kleine worsteling vanavond', grapt Joling.

Lees ook: RAI afgeladen vol voor kickboksgala Glory

Voormalig kickbokser Remy Bonjaski heeft een duidelijke voorkeur. 'Ismael Londt tegen Hesdy Gerges. Lijkt me een hele mooie partij.'