Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammer zet zich in voor regenboogvlag-emoji

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 juni 2016, 20.56 uur

Amsterdammer Maurice Beljaars wil dat er zo snel mogelijk een regenboogvlag-emoji komt. Hij snapt er niets van dat op Twitter en Whatsapp er voor vrijwel ieder land een vlag is, maar dat het internationale symbool voor de homogemeenschap ontbreekt.

Beljaars kwam op het idee nadat een vriend van hem onlangs van zijn fiets werd geschopt. 'Omdat hij gay is. Een jongen kwam na het uitgaan op hem afrennen en gaf een trap tegen zijn fiets, nadat hij hem een "kankerhomo" noemde. Toen ik dat op Twitter wilde zetten, vond ik het vreemd dat ik daar geen regenboogvlag bij kon zetten', zegt hij tegen RTL Nieuws.

De Amsterdammer diende een verzoek in bij Twitter, maar kwam er daarna achter dat de berichtendienst helemaal niet gaat over welke emoji's gemaakt worden. Hij heeft zich daarom gewend tot het Unicode Consortium, dat de internationale standaard voor tekens en symbolen beheerd. Hij diende deze week zijn aanvraag voor een regenboogvlag-emoji in.

Het duurt volgens Beljaars nog enkele maanden voordat zijn aanvraag wordt beoordeeld. 'We kunnen in de tussentijd niets meer doen om te laten zien hoeveel behoefte er is aan zo'n emoji.'

RAINBOW FLAG EMOJI UPDATE
Proposal submitted @ Unicode Consortium (@unicode). Read the proposal and the whole story: https://t.co/suL1EEIfYS

— Maurice Beljaars (@moriesbel) June 25, 2016

Dear @twitter, wouldn’t it be great to have a rainbow flag emoji, in the flags section?  (Pls RT)

— Maurice Beljaars (@moriesbel) June 20, 2016