Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ancilla Tilia lijsttrekker Piratenpartij Nederland

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 juni 2016, 00.09 uur

Ancilla Tilia (30) is verkozen tot lijsttrekker van de Piratenpartij bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens een speciale ledenvergadering in Amsterdam kreeg ze 'een overweldigende meerderheid' van de stemmen.

Tilia, die geboren werd als Linda van de Leest, is voormalig model en presentatrice. In het verleden werkte ze onder andere voor de privacybeweging Bits of Freedom. In 2014 deed de geboren Rotterdamse nog een gooi naar een raadszetel namens de Piratenpartij in Amsterdam.

'Ik ben heel trots op het vertrouwen dat ik met deze uitverkiezing heb gekregen van de leden. De maatschappelijke veranderingen waar de Piratenpartij zich al tien jaar mee bezig houdt, zijn nu opeens zeer urgent geworden. Zelfs in Den Haag. Het is nu aan mij om een brede beweging een gezicht te geven. We gaan met alle Piraten samen zorgen dat burgerrechten ook gewaarborgd blijven in de digitale samenleving.'

Tilia liet zich in het verleden al vaker kritisch uit over privacy-gerelateerde onderwerpen. Ook haalde ze de landelijke media door een ruzie met Gordon. In 2014 was ze AT5's stem van de stad.