Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoner Kruitberg radeloos na ravage door gesprongen leiding: 'Ik weet het niet meer'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 juni 2016, 20.24 uur

Mildred uit Zuidoost ging zaterdag even boodschappen doen. Maar toen ze thuiskwam in haar appartement in de flat Kruitberg, stond alles compleet onder water. Een breuk in een leiding richtte een ravage aan in haar net nieuw ingerichte woning.

'Tot m'n enkel in het water'
Op beelden is te zien hoe de hete stoom uit de kapotte leiding spuit. 'Hier vol tot m'n enkel met water, heet water', zegt Mildred terwijl ze de watergrens aanwijst. 'Levensmiddelen, kleding, alles, alles zit onder water en m'n bed is ook gebroken. Ik weet het niet meer hoor. '

'Het is zo'n kunststof ding dat is gesprongen', zegt de broer van Mildred terwijl hij de leiding aanwijst. 'Het heeft zeker twee uur geduurd voordat ze de hoofdkraan konden vinden om hem dicht te draaien. Ook de buren beneden hebben wateroverlast.' Maar niet alleen de buren direct onder het appartement van Mildred hebben waterschade. Het water kwam zelfs drie verdiepingen lager door het plafond heen.

Onderzoek naar waterleidingbreuk
De gemeente heeft Mildred in een hotelkamer ondergebracht, want het huis is onbewoonbaar. Woningbouwvereniging Rochdale, de huisbaas van Mildred, laat weten een onderzoek gestart te zijn naar de oorzaak van de waterleidingbreuk.