Start van hoofdcontent
nl

Deze week in Bureau 020: week 26

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juni 2016, 18.41 uur

Deze week behandelt het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 de volgende zaken.

De complete uitzending nog eens bekijken kan op AT5.nl/bureau020.

Woninginbraken
Een drietal inbraken deze week Op 16 februari is er in een pand aan de Roemer Visscherstraat in Nieuw-West een geldkistje gestolen. Naast geld zit in dit kistje een pinpas met de pincode erbij. Er wordt zo'n 80.000 euro gepind door de verdachte. 

En 2 mannen breken in aan de Anna Blamansingel in Zuidoost. Het slachtoffer komt rond 3 uur smiddags thuis waar hij de mannen aantreft. Beide ontkomen en rennen in de richting van de Arena. Zijn huis is helemaal overhoop gehaald. 
 
En een woninginbraak op de Willem de Zwijgerlaan. De daders zeggen dat ze onderhoudsmonteurs zijn. De verdachten breken de voordeur van de woning van het slachtoffer open, intimideren haar en stelen diverse goeden zoals een stofzuiger en een printer.
abc5media_video_0

Straatroof
Een 45-jarige man is het slachtoffer geworden van een straatroof. De man liep in de Spechtstraat in Noord en werd daar bestolen van zijn ketting. De dader is door een camera in een winkel gelukkig in beeld gebracht.
abc5media_video_1
 
Elandsgracht
Op Koningsdag heeft een man het kleingeld potje bij het toilet van café de Eland gestolen. Door de drukte van feestdag werd er door veel mensen gebruik gemaakt van het toilet en was Het potje goed gevuld. Het gaat naar schatting om honderden euros.
abc5media_video_2