Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Peter Bosz is nu Ajax-trainer: 'Heerlijk dat het nu echt gaat beginnen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juni 2016, 19.41 uur

De bal rolt weer op de Toekomst en dat betekende de eerste echte Ajax-training dit seizoen onder leiding van de nieuwe trainer Peter Bosz. En Bosz is duidelijk, er moet Europees succes geboekt worden.

'Heerlijk dat het nu echt gaat beginnen', genoot hij. 'Ik ken alle spelers, maar nu ga ik ze echt leren kennen. In het begin zal ik dus heel veel observeren.' De stad Amsterdam kent Bosz wel al maar nu gaat hij er ook echt wonen.

'Ik ga in de buurt wonen want ik vind dat dat belangrijk is. De afstand is anders te groot. Maar ik ben de stad al in geweest.' Ajax lijkt de selectie aardig bij elkaar te houden. 'Dat is een voordeel', weet Bosz. 'Dan hoeven ze alleen maar aan de trainer te wennen.'

Toch staat de opvolger van De Boer dagelijks in nauw contact met technisch directeur Marc Overmars. Vooral de positie van centrumaanvaller wordt dan vaak besproken. 'Arek Milik is nog op het EK en wil daarna pas zeggen wat zijn plannen zijn', vertelde Bosz, die eind juli al met Ajax in de voorronde van de Champions League moet uitkomen.

'Dan zal er sowieso een spits zijn, want het is ook belangrijk wat wij willen', zei de trainer die niet wilde speculeren over de komst van Klaas-Jan Huntelaar.