Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuw onderkomen Uber geweigerd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 juni 2016, 09.42 uur · Foto: Google Streetview

Taxidienst Uber is een nieuw onderkomen aan de Keizersgracht geweigerd. De reputatie van het bedrijf was voor de eigenaar van het pand reden genoeg om het pand te weigeren.

Dit blijkt uit processtukken, schrijft De Telegraaf. Het omstreden bedrijf dat taxidiensten aanbiedt via een app is op zoek naar een bedrijfspand in Amsterdam. Het internationale bedrijf groeit razendsnel en is ook erg actief in Amsterdam. 'Omdat Uber snel groeit en het aantal werknemers in Amsterdam rap toeneemt, zijn we ons op dit moment aan het oriënteren op extra kantoorruimte ter aanvulling op het bestaande hoofdkantoor. We hebben daarbij meerdere locaties op het oog en zijn op dit moment de eerste oriënterende gesprekken aan het voeren', laat een woordvoerster van Uber weten aan AT5.

Lees ook: Uber komt met taxidienst speciaal voor fietsers

De huur van enkele etages van het kantorencomplex De Vijf Keizers zou bijna rond zijn, totdat de eigenaar van dat complex, Bryant Park, er een stokje voor stak. Als onderbouwing voerde Bryant Park nieuwsberichten over Uber aan over onder meer de inval van justitie aan het kantoor aan de Vijzelstraat.

Lees ook: Uber slaat keihard terug na veroordeling 

Volgens De Telegraaf wilde Uber nog niet reageren op het weigeren van het pand.

Lees ook: Steun voor Uber en Airbnb uit Brussel