Start van hoofdcontent

Stad

nl

Herstel Oosterpark: 'Te vroeg begonnen met opbouw Keti Koti'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 juni 2016, 10.31 uur

Volgens de Stichting Herstel Oosterpark is de opbouw van het Keti Koti festival in het Oosterpark te vroeg begonnen. Woensdag begonnen enkele ondernemers al met de opbouw.

Dat gaat de stichting veel te ver. 'Gistermiddag en vanmorgen werd door ons bij Handhaving en Vergunningen geprotesteerd tegen de een dag te vroege opbouw en werkzaamheden volgens de verstrekte vergunning. Los daarvan constateerden wij een aantal overtredingen zoals te zware auto's en andere zware objecten zoals containers en dieselgeneratoren op de kwetsbare grote grasvelden', zo schrijft de actiegroep op hun Facebookpagina.

Lees ook: Oosterpark maakt zich opnieuw op voor festivals

Herstel Oosterpark heeft hun bevindingen plus aanvullende foto's naar alle gemeenteraadsleden gestuurd. Vandaag zal Herstel nog inspreken bij de Commissie Algemene Zaken 'en de burgemeester confronteren met feiten en conclusies'. 'Kortom, we gaan allemaal zien óf de aanwezige commissieleden ná de inspraak zelf het initiatief zullen nemen om kritische vragen te stellen aan de burgemeester', schrijft de stichting.

Lees ook: 'Oosterpark niet meer geschikt voor festivals na FNV-manifestatie'

Het Keti Koti Festival wordt morgen gehouden in het Oosterpark. Vanavond is de herdenking van het slavernijverleden in datzelfde park. Deze is live te volgen op AT5.