EK voor Milik voorbij na thriller

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 juli 2016, 11.58 uur

Voor Ajax-spits Arek Milik is het EK afgelopen. Gister verloor hij met Polen een strafschoppenreeks tegen Portugal in de kwart finale.

De ploeg van superster Cristiano Ronaldo versloeg Polen in Marseille via strafschoppen (5-3). De misser van Jakub Blaszczykowski, wiens inzet werd gekeerd door keeper Rui Patricio, werd Polen fataal.

Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, in de verlenging werd niet meer gescoord. De bondscoach van Portugal, Fernando Santos, moest zijn opstelling nog aanpassen om Milik onder controle te houden. 'Ik had een tactiek waarin zowel William Carvalho, Renato Sanches als Adrien Silva druk zou zetten, maar we lieten Polen het initiatief nemen. We kregen Milik maar niet onder controle', zegt de coach volgens Ajax Showtime. Portugal speelt woensdag in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen België en Wales.

Robert Lewandowski had Polen al na 1 minuut en 40 seconden op voorsprong geschoten, maar Renato Sanches tekende in de 33e minuut voor de gelijkmaker. Daar bleef het bij, ook in de verlenging van twee keer vijftien minuten.