Start van hoofdcontent

Stad

nl

Top 600-criminelen gepakt na achtervolging in 't Gooi

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 juli 2016, 11.58 uur · Foto: Politie Blaricum Eemnes Laren

Na een wilde achtervolging door Blaricum en Huizen heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee Amsterdamse criminelen gepakt. Het ging om twee Top 600 criminelen.

Rond 00.45 uur afgelopen nacht kwam er een melding binnen dat iemand zich verdacht ophield in Blaricum. 'Onderweg reed ons een kleine witte auto tegemoet, die uit de opgegeven richting kwam. Ter controle gaven we de auto een stopteken, waarop de lichten gedoofd werden en de auto wegscheurde richting Huizen', schrijft de politie op Facebook.

Bij de achtervolging die daarop volgde werden snelheden gehaald tot 100 kilometer per uur. Toen de verdachte auto de wijk in reed ter hoogte van de Sijsjesberg, kon hij worden klemgereden. Intussen waren er meerdere politieauto's ter plaatse gekomen. De bestuurder en de bijrijder zijn beide aangehouden.

De auto is doorzocht en daarbij werd inbrekersgereedschap gevonden, schrijft NH. De criminelen bleken op rooftocht te zijn door 't Gooi. Bij het controleren van de vluchtroute werd door de politie een tas gevonden met nog meer inbraakwerktuig.