Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gebroken kaak, neus en drie kapotte tanden: man zwaar mishandeld in metro

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 juli 2016, 18.53 uur

De politie is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling in metro 54, ongeveer twee weken geleden.

Op 19 juni wordt een 41-jarige man rond 16.30 uur ernstig mishandeld tussen stations Spaklerweg en Van der Madeweg. Het slachtoffer, een licht getinte man, wordt door een donker getinte man in elkaar geslagen. De mishandeling is ernstig. Na de vechtpartij mist het slachtoffer drie tanden, heeft hij een gebroken neus en een gebroken kaak. Hierdoor heeft het slachtoffer drie dagen in het ziekenhuis gelegen.

Het slachtoffer zat samen met een vriend in de metro. Volgens het slachtoffer zou de dader hebben gedacht dat hij beledigd werd door het slachtoffer en zijn vriend. Maar of dat de precieze aanleiding is, is niet zeker. Mede daarom is de politie naarstig op zoek naar getuigen, of mensen die misschien foto's of filmpjes hebben gemaakt van het incident. 

Na de mishandeling vluchtte de dader op station Van der Madeweg de metro uit. Het gaat om een slanke, donker getinte man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij was tussen de 1.65 en 1.70 meter lang, hard kort zwart krullend haar en droeg donkere kleding.