Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer levensgevaarlijk gewond na steekpartij op straat in Oost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 juli 2016, 11.27 uur

Bij een steekpartij in de Tweede Oosterparkstraat is een man vanmiddag rond 15.00 ernstig gewond geraakt. Hij werd op straat neergestoken.

UPDATE 5-7: Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden

Een omstander die de hulpdiensten belde dacht dat er een beroving aan de steekpartij vooraf ging, maar dit is nog niet zeker. Het slachtoffer, een man, is door ambulancepersoneel gereanimeerd. Meerdere ambulances en een mobiel medisch traumateam zijn ter plaatse gekomen. Inmiddels is de man per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. 

Volgens een getuige zou het slachtoffer al ruzie hebben gehad iets verderop in de straat. Het zou gaan om een groepje van meerdere personen, waaronder een vrouw. Die vrouw riep nog dat er niet gestoken moest worden, maar daarna gebeurde dat toch. Er lag na de steekpartij veel bloed op straat.

De verdachte is volgens de politie een licht getinte man, die tussen de 20 en 30 jaar oud is. Hij heeft zwart haar en droeg een babyblauw trainingspak van het team Barcelona. De man is waarschijnlijk nog gewapend met een mes. De politie heeft een Burgernetactie opgestart en vraagt mensen die de man zien 112 te bellen.

AMSTERDAM: Ivm beroving 2de Oosterparkstr: Licht getinte man,20-30jr, Barcelona babyblauw trainingspak, zwart ha https://t.co/4obCuzWLoC

— Burgernet N-Holland (@Burgernet_NH) July 4, 2016