Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

'Subsidie Uitmarkt in de toekomst onzeker'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 december 2016, 18.35 uur · Foto: AT5

Het is nog niet zeker of de Uitmarkt de komende jaren subsidie krijgt van de gemeente. De organisatie moet aantonen waarom zij recht hebben op subsidie. Voor de komende Uitmarkt is al wel alles rond.

'Voorheen kregen we geld van de gemeente. Maar nu moeten we 'op auditie' bij het stedelijk Amsterdams Fonds voor de Kunst. Ik hoop dat ze de Uitmarkt zien als meest democratische evenement van Nederland. Jaarlijks treden er 2500 artiesten op', zegt Frans van der Avest, directeur van Amsterdam Marketing tegen De Telegraaf.

Een woordvoerder van Amsterdam Marketing laat nog aan AT5 weten dat de organisatie zorgen heeft over de jaren 2017 tot en met 2020. 'We kregen van de gemeente jaarlijks structureel 130.000 euro. Dat is nu afgelopen. Wij hebben aangedrongen op meer geld, we kunnen het anders niet meer bolwerken. Alleen al de inflatie maakt dingen duurder', zegt Van der Avest in de krant.

De Uitmarkt wordt over zeven weken gehouden, op 27 en 28 augustus. Er komen ieder jaar zo'n half miljoen bezoekers af op het evenement.