Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vader (32), baby en oma komen om bij familiedrama in Zuid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 juli 2016, 23.41 uur

Bij een familiedrama in de Eendrachtstraat in Zuid zijn vrijdag drie doden gevallen.

Een vader (32) sprong rond 12.30 uur, met een baby in zijn armen, uit het raam van een woning. Zowel de vader als zijn elf maanden oude zoontje kwamen hierbij om het leven. 

Lees ook: Veel mensen getuige van fatale sprong vader en baby: 'Afschuwelijk'

In de woning van waaruit waarschijnlijk gesprongen is werd later de moeder van de gesprongen man aangetroffen. De politie laat weten dat de vrouw 'door een misdrijf' om het leven is gekomen. In de woning is een handgranaat aangetroffen, die is door de explosieven opruimingsdienst (EOD) ontmanteld en veiliggesteld.

Handgranaat
Aan het drama ging een ruzie vooraf, toen de moeder van het kind hem wilde ophalen bij zijn oma. Daar was haar ex, de vader van het kind, aanwezig. Bij binnenkomst van de vrouw draaide de man door en haalde hij het explosief tevoorschijn, waarop zij wist te vluchten. Ze sloeg direct alarm, maar dit kon niet voorkomen dat de man met hun zoontje uit het raam sprong. De vrouw is opgevangen door de politie.

Ontruiming
Vanwege de granaat in de woning moest de politie zeer voorzichtig te werk gaan. Verschillende woningen in de omgeving werden uit voorzorg ontruimd. Rond kwart over 9 's avonds mochten omwonenden onder politiebegeleiding weer terug naar hun woningen. 

De bewoners die ivm het familiedrama in de Eendrachtstr hun woning moesten verlaten kunnen nu onder politiebegeleiding terug naar hun woning

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) July 22, 2016