Start van hoofdcontent

Stad

nl

Scooterrijder gewond na achtervolging en crash in gesloten IJtunnel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 juli 2016, 16.42 uur

Een scooterrijder is afgelopen nacht gewond geraakt, nadat hij in de gesloten IJtunnel onderuit ging. De man was op de vlucht voor de politie.

Rond 3.15 uur uur reed de man op zijn scooter over de Oude Hoogstraat in het Centrum. Daar reed hij met zijn scooter in op een agent op een fiets. De scooterrijder ging er vervolgens vol gas vandoor gaat. Meerdere politie-eenheden achtervolgden de man over het Meester Visserplein richting de Prins Hendrikkade.

De man negeerde de wegafzettingen bij de gesloten IJtunnel, racete langs de verkeersregelaars en reed de oosttunnel in. Toen hij over een verkeersdrempel vloog, verloor hij de controle over de scooter en knalde hij tegen stapels bouwmaterialen.

De man raakte gewond en is door een ambulance bewusteloos afgevoerd naar een ziekenhuis. Er is bloed bij de man afgenomen om te kijken of hij onder invloed was van verboden middelen. De werkzaamheden in de tunnel zijn meteen stilgelegd, zodat er sporenonderzoek gedaan kon worden. De scooter is in beslag genomen.

#Scooterrijder #crasht tegen bouwwerk in gesloten #IJtunnel tijdens #politie #achtervolging. #Amsterdam #Centrum. pic.twitter.com/wVUICMwhH0

— Martin Damen (@martindamen58) July 23, 2016

Beelden: Martin Damen