Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Rugnummers Ajax uitgedeeld: El Ghazi in basis, Serero is nummer kwijt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 juli 2016, 16.21 uur

Vlak voor de belangrijke wedstrijd tegen PAOK Saloniki is de stoelendans rond de rugnummers bij Ajax voorbij. Hoewel het gaat om voorlopige nummers, zijn er toch een paar interessante conclusies te trekken.

Zo is Anwar El Ghazi gepromoveerd en heeft hij afscheid genomen van nummer 21 en heeft hij nu basisnummer 7. Ook Kenny Tete heeft een promotie op zak. Hij heeft nummer 2 gekregen, het oude nummer van Ricardo van Rhijn die naar Club Brugge vertrokken is. Ook is er iemand gedegradeerd en niet zo'n beetje ook. Thulani Serero is zijn nummer 25 kwijtgeraakt aan Kasper Dolberg en heeft geen ander nummer gekregen. Dat zou erop kunnen wijzen dat Serero helemaal buiten de selectie gaat vallen.

Natuurlijk hebben ook alle nieuwelingen een nummer gekregen: Davinson Sánchez (5), Heiko Westermann (16), Mateo Cassierra (19), Frenkie de Jong (21), Kasper Dolberg (25) en 'Appie' Nouri (34). De lijst, die in het bezit is van Ajax Life, is door Ajax ingediend bij de UEFA.

Dinsdag speelt Ajax in de voorronde van Champions League tegen het Griekse PAOK. Riechedly Bazoer is vanwege een bovenbeenblessure nog een vraagteken voor die wedstrijd.