Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drie panden fors beschadigd na felle brand Spaarndammerbuurt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juli 2016, 10.53 uur

Drie winkelpanden in de Spaarndammerstraat hebben gisteravond zware schade opgelopen door een felle brand. Deze brak even voor 23.00 uur uit, uit voorzorg zijn bewoners van zo'n 15 woningen rondom de brand uit hun huis gehaald.

Op beelden is te zien hoe de vlammen uit de achterkant van de pand sloegen. Het vuur woedde aan de achterzijde op de begane grond en was moeilijk te bereiken, aldus de brandweer. Twee horecagelegenheden en een verfwinkel hebben forse brandschade. 

De brandweer rukte met groot materieel uit en schaalde de brand op naar zeer groot. Volgens getuigen waren er ook enkele flinke knallen te horen. Over de oorzaak is nog niets duidelijk.

Alle bovengelegen woningen, in totaal negen stuks, zijn onbewoonbaar verklaard. De brandweer heeft een konijn kunnen redden. Er raakte geen bewoners gewond, maar ze moesten allen noodgedwongen de nacht elders doorbrengen. Velen konden terecht bij vrienden of familie, enkelen hebben overnacht in een hotel.

Een brandweerman viel van een uitbouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Video Jan Willem van der Kuip:

abc5media_video_1

Beelden: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

Brand #Spaarndammerstraat Amsterdam woedt aan de achterzijde van drie panden en is moeilijk bereikbaar. pic.twitter.com/0EV7jMLuut

— Brandweer AA (@BrandweerAA) July 24, 2016