Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiehond bijt inbreker sisha lounge in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juli 2016, 14.20 uur

Agenten zijn vannacht uren bezig geweest met de jacht op twee inbrekers in Noord.

De mannen hadden rond 3.00 uur ingebroken in een sisha lounge aan de Johan van Hasseltweg. Ze waren via een ladder aan de achterkant bij de eerste etage naar binnen gekomen. Getuigen zagen hen in het pand lopen en belden de politie. Meerdere agenten kwamen ter plaatse en omsingelden het pand.

Een politiehond ving het spoor van een van de inbrekers op en dook meteen het water in. Ook de hondengeleider moest zwemmen. De hond beet de verdachte daarna in zijn linkerbeen, waarop hij kon worden aangehouden. 

Politiehelikopter
Een politiehelikopter werd ingezet om te zoeken naar de andere inbreker, die wist echter te ontkomen. De verdachte die was aangehouden is behandeld door ambulancepersoneel en daarna door de politie overgebracht naar het ziekenhuis voor een tetanusprik. 

Agenten hebben met een stormram de deur van de sisha lounge open proberen te rammen, maar dat lukte niet vanwege de dikte van de deur. Uiteindelijk moest er een cirkelzaag aan te pas komen om binnen te komen. In de sisha lounge werd niemand meer aangetroffen. 

Beelden: Martin Damen