Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ebru Umar samen met EenVandaag-verslaggever bespuugd in Bos en Lommer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juli 2016, 15.53 uur · Foto: Wikimedia

Columniste Ebru Umar is onlangs bespuugd en uitgescholden op de Admiraal de Ruijterweg, bij het huis dat ze eerder moest achterlaten vanwege vele bedreigingen aan haar adres.

Het televisieprogramma EenVandaag volgde Umar om een portret over haar te maken. Op het moment dat ze samen met een verslaggever haar oude woning in wilde gaan, kwamen er twee mannen op een scooter langs die spuugden. Toen ze later het huis uit kwam werd ze uitgescholden voor "hoertje".

De columniste werd in april in haar vakantiewoning in Kusadasi van haar bed gelicht nadat ze kritische tweets over de Turkse president Erdogan had geplaatst. Ze mocht daarna Turkije zo'n twee weken niet verlaten. In de tijd dat ze vastzat kreeg ze veel bedreigingen en er werd zelfs ingebroken in haar woning in Bos en Lommer. 

Umar zelf was niet onder de indruk van het spugen en de scheldpartij. 'Doe het even op camera', riep ze naar de mannen. Maar die bleven weg. 'Ze willen nooit op camera. Dat is jammer.'

Columniste Ebru Umar (@umarebru) wordt tijdens opnames bespuugd en uitgescholden. 'Ze durven nooit op camera'https://t.co/lZAAu8CV81

— EenVandaag (@eenvandaag) July 25, 2016