Start van hoofdcontent

Stad

nl

Olympiër redde jonge vrouw van aanrander: 'Hij had z'n broek al op de enkels'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juli 2016, 18.59 uur

De 21-jarige man die zaterdagavond - onder invloed van drugs en met zijn broek op de enkels - een jonge vrouw wilde aanranden op het Spui, had buiten de aanwezigheid van Olivier Siegelaar gerekend. De boomlange olympiër, die binnenkort afreist naar Rio, trok de jongen met speels gemak van het gechoqueerde slachtoffer.

Siegelaar (29) zag dader en slachtoffer in de weer toen hij zaterdag rond een uur of 9 's avonds thuiskwam. 'Eerst dacht ik dat het een beetje speels was', zegt Siegelaar, 'totdat hij haar op de grond drukte en dat meisje hysterisch begon te gillen. Dus toen ben ik daar naartoe gegaan en heb ik die jongen in z'n kraag gevat en hem tegen de muur aan gezet. Hij begon nog wat tegen te stribbelen, maar gelukkig waren er politiemensen in de buurt. Zij hebben het toen snel overgenomen'.

Lees ook: Man met broek op knieën randt 21-jarige vrouw aan op Nieuwezijds Voorburgwal

Siegelaar is een geoefend roeier en bijna twee meter lang. De verdachte was klein van stuk en onder invloed van drugs. 'Het was dus geen probleem om hem van dat meisje af te trekken en hem in bedwang te houden'.

Siegelaar heeft het meisje na de aanranding niet meer gezien. 'Ik heb me om die jongen bekommerd en zag dat andere mensen zich ontfermden over het meisje. Zij is zich kapot geschrokken. Hij had z'n broek al op de enkels, dus ik denk niet dat ze daar heel vrolijk van is geworden'.

Een held voelt hij zich niet. 'Het is gewoon het enige wat je kan doen op dat moment'. Wel hoopt hij op extra karmapunten. 'Dat zou mooi zijn voor in Rio'.

Poging tot verkrachting
De verdachte is na het incident overgebracht naar het ziekenhuis. Daar verklaarde de man dat hij paddo's of truffels had gebruikt. De man, die net als het slachtoffer 21 jaar oud is, wordt morgen aan de officier van justitie voorgeleid. Hij is aangehouden voor aanranding dan wel poging tot verkrachting van de vrouw.