Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bosz waakt voor onderschatting tegen PAOK, Ajax-trainer pas tevreden met 'goede uitslag'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juli 2016, 20.11 uur

Ajax speelt morgenavond in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki en zal in die wedstrijd niet achterover leunen. Dat kondigde trainer Peter Bosz vanmiddag aan op de persconferentie. 'We bouwen heel veel zekerheid in, maar niet door terug te lopen of extra verdedigers erin te gooien', beloofde hij.

Bosz zegt dat Ajax de Griekse tegenstander bij balverlies zal opjagen. 'Ik denk dat je moet doen waar je goed in bent en waar je op hebt getraind, in plaats van beslissingen te nemen omdat de stand daarom vraagt. Daar geloof ik niet in'.

Geschorst
Ajax speelt zonder Riechedly Bazoer en Arek Milik. Bazoer is niet fit genoeg en de Poolse spits is na zijn optreden op het EK in Frankrijk pas twee dagen in training. Hij zit nog niet bij de selectie. Bosz kan ook niet beschikken over Nemanja Guldelj. De middenvelder is geschorst. De ervaren Duitse verdediger Heiko Westermann is nog niet topfit, maar wel inzetbaar.

Lees ook: 1500 fans PAOK komen naar Amsterdam, extra politie op de been

De nieuwe coach waakt voor onderschatting van de Griekse tegenstander die zich via play-offs wist te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. 'We hebben PAOK tegen FC Twente en Limassol bekeken. Daar is een goed beeld uitgekomen. Ik ben tevreden als we een goede uitslag neerzetten'.

Vertrouwen
Aanvoerder Davy Klaassen ziet het tweeluik met PAOK met vertrouwen tegemoet. 'Tegen Marseille hebben we het in de eerste helft goed gedaan. Dat geeft vertrouwen'.

Ajax kende tot dusverre een moeizame voorbereiding op het nieuwe seizoen met slechts één overwinning uit zes wedstrijden, op de Franse derdeklasser AS Béziers. Van AA Gent werd verloren en de laatste oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille eindigde in 2-2.

Lees ook: Ajax treft PAOK in voorronde Champions League

AT5