Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woede op de Noordermarkt om zeecontainer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juli 2016, 21.04 uur

Heibel op de Noordermarkt op de Westerstraat. Sinds vier dagen staat er een zeecontainer die marktkooplui het leven zuur maakt. Ze vrezen voor de veiligheid van hun klanten en inkomstenderving.

De meeste marktkooplui zagen het gevaarte vanochtend voor het eerst. 'Als je 's ochtends vroeg aankomt, word je wild', zegt een van hen. 'Dan denk je: 'wat een idioot, wie heeft dat nou weer bedacht?' En dan weet je eigenlijk het antwoord al. Het is een ambtenaar'.

Opslagplaats
De container dient vermoedelijk als opslagplaats voor verf voor werkzaamheden in de buurt. Op de Noordermarkt zijn ze er behoorlijk pissig over. 'Het is gevaarlijk. Klanten moeten over de weg lopen. Er hoeft er maar een niet op te letten en die ligt onder een auto of scooter'. Ook vrezen ze voor klanten die wegblijven. 'Mensen die de markt bezoeken kunnen ons er niet achter zien, ja. Inkomstenderving dus'.

De marktkooplui zijn woedend. 'Als ie van hout was geweest, had ie waarschijnlijk al in de fik gestaan', zegt een van hen. 'Zo kwaad zijn we'.