Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax start jacht op plek in Champions League

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 juli 2016, 09.14 uur

De belangen zijn meteen groot bij het officiële debuut van Peter Bosz als hoofdtrainer van Ajax. Bosz opent vandaag met zijn nieuwe ploeg de jacht op een plek in de Champions League met een thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki. Volgende week woensdag volgt in Griekenland de return in de derde voorronde van het belangrijkste Europese bekertoernooi.

Ajax moest afgelopen seizoen op de slotdag van de eredivisie het kampioenschap aan PSV laten. Als nummer twee van de competitie staat de Amsterdamse club voor een zware opdracht. Ajax moet twee rondes zien te overleven om net als PSV in de lucratieve groepsfase van de Champions League te komen.

Bosz, de opvolger van Frank de Boer, kan tijdens zijn debuutwedstrijd niet beschikken over de middenvelders Nemanja Gudelj (geschorst) en Riechedly Bazoer (geblesseerd). De Poolse spits Arek Milik is na zijn deelname aan het EK pas net in training en nog niet klaar voor het eerste duel met PAOK.

De zomeraanwinsten Heiko Westermann en Mateo Cassierra kunnen debuteren in de Amsterdam ArenA, waar om 20.45 uur wordt afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Javier Estrada.