Start van hoofdcontent

Stad

nl

Twee agenten gewond bij achtervolging vanaf A10

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 juli 2016, 13.25 uur · Foto: Politie Weesp

Twee agenten zijn afgelopen nacht gewond geraakt tijdens een achtervolging op de A1. Een automobilist, die opviel wegens zijn rijgedrag, negeerde rond 02.30 uur op de A10 een stopteken. De agenten gingen daarna achter hem aan.

Ze reden de man bij Naarden klem. In het proces ramde de bestuurder een politieauto die naast hem reed. Toen de man tot stoppen was gedwongen, ramde hij in een laatste poging een politieauto. Daarbij schoof de vluchtauto deels onder de politieauto en ontstond er brand in het motorcompartiment. De agenten liepen verwondingen op aan hun nek. Ze moesten beiden in het ziekenhuis worden behandeld, maar konden daarna weer naar huis.

De drie inzittenden van het voertuig zijn aangehouden, de bijrijders zijn korte tijd later vrijgelaten omdat hen niets te verwijten viel. De bestuurder bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben en reed onder invloed van alcohol. Hij blies op het bureau 400ug/l. Tegen hem wordt aangifte gedaan wegens poging tot doodslag dan wel poging zware mishandeling van de betrokken agenten.

De A1 was vanwege de achtervolging enige tijd afgesloten.