Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Voor derde zomer op rij schriftelijke vragen over vele stroomstoringen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 juli 2016, 23.56 uur

Wederom hebben Amsterdammers deze zomer te maken met een flink aantal stroomstoringen. Reden voor de VVD en D66 om voor de derde zomer op rij schriftelijke vragen te stellen over de geregelde stroomuitval.

Volgens de partijen was het deze zomer al vijf keer raak. Vanochtend werd nog een groot aantal bewoners in het centrum getroffen door stroomuitval. Terwijl op 21 juni grote delen van Zuidoost en Diemen het urenlang zonder stroom moesten doen. Ook op 2 juni hadden duizenden huishoudens geen elektriciteit.

De partijen willen weten hoe vaak en met welke inzet er door de gemeente met Liander wordt gesproken over de geregelde stroomstoringen. Ook willen ze weten welke maatregelen er in de zomermaanden worden getroffen om stroomuitval te voorkomen. De partijen willen weten of het college bereid is om een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de kwaliteit van het elektriciteitsnetwerk.

Lees ook: Stroom in raadszaal valt uit na vragen over stroomstoringen

In de zomermaanden van 2014 en 2015 stelden de partijen ook al vragen over de kwestie. Vorig jaar viel de stroom in de raadszaal uit nadat er vragen waren gesteld over de stroomstoringen.