Start van hoofdcontent

Stad

nl

Files rondom Schiphol: houd rekening met 30 minuten extra reistijd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 juli 2016, 13.51 uur · Foto: Eline Hoogendijk

Ook vandaag moeten vakantievierders op weg naar Schiphol rekening houden met files. Op de A4 loopt het in beide richtingen nog redelijk door, op de toegangsweg naar de luchthaven is het echter behelpen.

Het oponthoud wordt veroorzaakt door verscherpte veiligheidscontroles van de marechaussee. Deze werden gisteren gestart naar aanleiding van een dreigingssignaal gericht op het vliegveld. De controles worden voorlopig doorgezet. De vertraging kan oplopen tot ongeveer een half uur. Na het middaguur neemt de drukte af, dan staan er minder vluchten gepland.

Lees ook: Vakantiegangers op Schiphol verwelkomd door zwaarbewapende marechaussee

'Op de toegangswegen naar de luchthaven voeren we extra controles steekproefgewijs uit', zei woordvoerder Hans Molenaar van de Koninklijke Marechaussee gisteren al. 'Op Schiphol zelf zullen we extra zichtbaar zijn. Ook zijn er onzichtbare maatregelen genomen maar daar kan ik verder niets over zeggen.'

De controles leidden gisterochtend ook al tot een flinke chaos op de wegen rondom de luchthaven. Reizigers wordt aangeraden tijdig van huis te vertrekken, zodat ze niet in tijdsproblemen komen.

Lees ook: Marechaussee controleert extra op en rond Schiphol na 'signaal' dreiging

Wachttijden #Schiphol lopen op, dus slaat stress toe. Vertrek op tijd: scheelt zo'n bermavontuur (via @MarusjkaD66) pic.twitter.com/t3oqvI44VS

— VID (@vid) July 31, 2016