Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opgepakte man (41) A4 'geschrokken van alle commotie'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 augustus 2016, 20.03 uur

Hij lijkt het allemaal niet zo bedoeld te hebben, de man die er vanochtend voor zorgde dat de A4 enige tijd werd afgesloten. Hij zat in een NS-bus op weg naar Schiphol en riep iets over een bom.

De bus werd aan de kant gezet door de chauffeur. Terwijl de andere passagiers wegliepen en verderop gingen staan, bleef de 41-jarige Amsterdammer naast de bus staan. Leden van een arrestatieteam hielden hem onder schot, dirigeerden hem naar de grond om hem vervolgens te arresteren.

Volgens de politie bleef hij in z'n eentje naast de bus wachten toen de passagiers verderop gingen staan. Leek geschrokken van de commotie.

— Ronald Olsthoorn (@RonaldOlsthoorn) August 1, 2016

Lees ook: 'Meeste passagiers leken wel in de gaten te hebben dat het geen échte dreiging was'

Volgens de politie leek de man erg geschrokken van alle commotie. Het hele gebeuren speelde zich af even voor negen uur. De touringcar, ingezet door de NS in verband met de werkzaamheden, werd op de vluchtstrook gezet na de vreemde opmerkingen van de man. De bus is na de arrestatie onderzocht maar daar is niets verdachts meer aangetroffen. De passagiers hebben met dezelfde bus hun weg weer kunnen vervolgen.  

Lees ook: A4 weer vrij na omsingeling touringcar; 'verwarde man' opgepakt 

VID