Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dieven stelen klassieke oranje Porsche uit garage in Centrum

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 augustus 2016, 21.05 uur

Een bewoner van een appartement in het Centrum is vannacht bestolen van zijn klassieke en feloranje Porsche 911. Door het tonen van bewakingsbeelden hoopt hij dat de wagen nog wordt teruggevonden.

De auto komt uit 1973 en was door de eigenaar de afgelopen 2,5 jaar helemaal opgeknapt. Hij reed er slechts incidenteel in. Vannacht rond 2.30 uur werd de Porsche echter gestolen door twee mannen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man van binnenuit het toegangshek van de garage forceert, terwijl de ander ermee weg rijdt. 

'De wagen komt uit Barcelona, ik heb er uren aan verspijkerd', vertelt de eigenaar tegen AT5. 'Er zit heel veel tijd en geld in. Het is mijn grootste hobby, ik ben er ziek van.' In Nederland is de auto onverkoopbaar, hij vreest daarom dat de Porsche nu naar het buitenland wordt gebracht of dat de onderdelen los verkocht gaan worden.

Vermoedelijk hebben de twee dieven hulp gehad van binnenuit, omdat ze het appartementencomplex met een sleutel in kwamen. Wie de Porsche na de diefstal heeft gezien wordt verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie.