Start van hoofdcontent

Stad

nl

Suzanne is haar regenboogkrab kwijt: 'Hij is gesprongen of opgegeten door een meeuw'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 augustus 2016, 22.39 uur

Suzanne is haar geliefde Popeye kwijt! En dat is, jawel, een regenboogkrab. Vorige week donderdag zat hij ineens niet meer in zijn terrarium.

Suzanne houdt rekening met twee scenario's: Popeye is gesprongen van het balkon of is opgegeten door een meeuw. 'We hadden een Cardisoma-armatum, een Afrikaanse landkrab. Deze krabben zijn de meesters in ontsnappen. Normaal voeren we hem. Meestal dribbelt hij wel lekker door het zand maar opeens was hij weg. Nu al een weekje. We hebben overal gezocht, zelfs bij de buurvrouw in de tuin', zegt de man van Suzanne.

Volgens Suzanne kan de regenboogkrab een val van drie hoog overleven: 'Het zijn net tanks, ze kunnen bijna niet kapot. Maar we denken dat meeuwen hem hebben gevonden. We missen hem best wel, nu hebben we alleen nog maar guppy's. Wel een beetje ondankbaar: maken we een mooi strand, loopt hij weg.'

Suzanne is via Facebook een actie gestart om Popeye alsnog te vinden. Dus mocht u iets oranjes zien rond het Cornelis Troostplein, meldt het dan vooral.