Start van hoofdcontent

Stad

nl

VID: Lange files bij Schiphol, vertrek op tijd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 augustus 2016, 19.40 uur

De controles op de A4 bij Schiphol resulteren ook zondag weer in flinke vertraging. In beide richtingen moeten automobilisten rekening houden met een vertraging van ongeveer 30 minuten.

De VerkeersInformatieDienst (VID) waarschuwt automobilisten op tijd te vertrekken van huis. De afgelopen dagen zijn meerdere mensen op de bon geslingerd, nadat zij besloten uit de auto te stappen en te voet naar de luchthaven te gaan. De marechaussee sprak van zeer gevaarlijke situaties.  

Lees ook: Snelweglopers op A4 beboet door marechaussee

Sinds vrijdagavond helpen militairen bij de controles op en rond Schiphol. Om ervoor te zorgen dat de marechaussee ook nog andere werkzaamheden kan verrichten werd een beroep gedaan op de inzet van militairen. 

Lees ook: Controles bij Schiphol gaan langer door: militairen ingezet

De extra beveiliging rondom Schiphol is ingesteld nadat een signaal binnenkwam ''dat betrekking heeft op de luchthaven''. Wat dit signaal inhoudt, wordt nog steeds niet bekendgemaakt.

Files bij #Schiphol zijn niet mis, vertrek op tijd! Op de #A4 vanuit beide richtingen > 30 min. Foto: @WimSchuurmans pic.twitter.com/EAWQw4kyHe

— VID (@vid) August 14, 2016

Let op ga optijd onderweg naar Schiphol. Erg druk op de #a4 #schiphol. #file #politie #Hoofddorp pic.twitter.com/RAhj7CMSGP

— Andy Knaap (@POL_AKnaap) August 14, 2016