Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte verkrachting Brettenpad ook verdacht van overrijden vrouw op Rozengracht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 augustus 2016, 14.55 uur

De 26-jarige man die wordt verdacht van de verkrachting van een 27-jarige vrouw op het Brettenpad, op 10 mei vorig jaar, blijkt ook verdachte te zijn in een zware mishandelingszaak.

Het gaat om taxichauffeur Enes P. Dat bevestigt zijn advocaat aan AT5. P. stond vandaag voor het eerst voor de rechter in verband met de verkrachtingszaak. Maar hij zou tevens op 28 januari van dit jaar opzettelijk over een vrouw heen zijn gereden op de Rozengracht.

Lees ook: [Video] Vrouw opzettelijk overreden door taxi

Overreden
Volgens het slachtoffer in die zaak zou Enes P. hebben geweigerd om de meter aan te zetten, waarna er ruzie ontstond. De taxichauffeur zou vervolgens over het slachtoffer heen zijn gereden, terwijl zij op de grond lag. Artsen noemden het een wonder dat ze niets had gebroken of was verlamd.

De advocaat van P. stelt dat er volgens zijn cliënt in deze zaak juist geen sprake was van opzet.

Verkrachting
Enes P. was vanmorgen niet aanwezig bij de eerste zitting van de verkrachtingszaak op het Brettenpad. Hij werd een jaar na de verkrachting aangehouden. Een dna-spoor dat op het slachtoffer was gevonden, kwam overeen met het dna van P., dat al in de databank zat. P. zelf ontkent elke betrokkenheid bij de verkrachting. 

Pieter Baan Centrum
Het Openbaar Ministerie wil dat verdachte wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum, maar de verdachte heeft al aangekondigd niet te zullen meewerken. Justitie heeft de rechtbank vandaag gevraagd om de verkrachting en de zware mishandeling gelijktijdig te behandelen.

Enes P. blijft voorlopig vastzitten. Wanneer de zaak verder gaat, is nog niet bekend.

AT5 sprak eerder dit jaar met de vrouw die op de Rozengracht werd overreden door een taxi. Dit gesprek is hieronder te zien.
abc5media_video_0