Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse hockeyvrienden Nederlandse heren: 'Nu moeten ze voor brons gaan'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 augustus 2016, 17.58 uur

Goud was hun doel. Maar de Nederlandse hockeymannen konden het helaas niet waarmaken, ze stranden in de halve finale tegen België. 'Brons is nu het hoogst haalbare en daar moeten ze gewoon voor gaan. Hoe verschrikkelijk dit verlies ook is. Een medaille is een medaille', zegt hockeyvriend en international Teun Rohof .

Na een verpletterende 4-0 tegen Australië begon de avond nog hoopvol voor de Nederlandse hockeyers. In Café Bedier moedigen de Heren 1 van Amsterdam hun teamgenoten aan. Halverwege zijn ze nog positief gestemd. 'Ik ben alleen maar keihard aan het supporten hier. Super mooi. Uiteindelijk sta je hier je land aan te moedigen, daar gaat het om', zegt hockeyer Robert Tigges.

Zelfs na de 2-0 voorsprong voor België geloofde Rohof nog in een goede afloop: 'We kregen meteen twee goals tegen. Ik denk dat we genoeg kansen krijgen de tweede helft om gelijk te spelen of zelfs te winnen.' Dat winnen zat er helaas niet in, de avond eindigt in een deceptie voor de Nederlandse hockeymannen.

Toch is het verlies met 3-1 geen reden om niet extra hard voor de bronzen plak te gaan, vindt Rohof. De wedstrijd om de bronzen medaille is morgenmiddag om 17.00 uur. Daarna staat de ploeggenoten van Teun in ieder geval een warm welkom te wachten: 'We vangen ze op als vrienden. Ik heb zin om ze te zien en te steunen, dat weten ze ook', aldus Rohof.